Nu är det fredagsmys igen!

 

Det börjar verkligen bli dags att öppna Rörbäckens trädgård för fler än mig och familjen nu. Vi har arbetat med den nya köksträdgården, alla högarna med markmaterial (totalt cirka tjugo kubikmeter, inkörda med två skottkärror) och med att allmänt fixa till allt efter den långa vilan över vintern. På helgerna har jag haft sällskap av varierande antal familjemedlemmar och i veckorna av M, som vänligt nog har hjälpt mig med en mängd av de där ”små” arbetsuppgifterna som alltid prioriteras bort när tiden blir knapp. Men det känns ändå lite öde och konstigt när det inte kommer och går kunder och besökare i en jämn ström. Jag ser så mycket fram emot att träffa er alla igen under säsongen, som i år pågår ända till mitten av oktober!

Under hela den här veckan har jag packat upp leveranser, städat, flyttat och rensat. Och så har jag varit runt hos mina lokala leverantörer och odlare och hämtat växter. Härligast är det när man stiger in i växthus efter växthus med olika härodlade penséer och drar in den ljuvliga doften av vår. Det är nästan omöjligt att begränsa sig, man blir som en yr humla och bara surrar från blomma till blomma. Har du tänkt på att om du går riktigt, riktigt nära en pensé så ser det ut som om ett pyttelitet seriefigursansikte tittar tillbaka på dig? Jag blir nog allt lite knasig så här på våren… Hursomhelst hoppas jag att de jag slutligen valde, ska tilltala dig också. 🙂

 

 

Det är tidig morgon fredag när jag skriver den här andra delen av blogginlägget och nu är det några få timmar kvar till jag öppnar porten, ställer ut öppet-flaggan och med fjärilar i magen undrar om det kommer att komma några besökare och kunder i år också. Jag har fått och får så mycket uppskattning för det jag och hantverkarmaken håller på att skapa med Rörbäckens trädgård att jag bli alldeles rörd. Under veckan har förbeställningar av allehanda växter, buskar och träd formligen strömmat in och de glada hejaropen och meddelandena om hur man längtar tills jag öppnar likaså. Det är helt klart så att jag har världens bästa kunder och jag är så spänd på vad ni ska tycka om de nya delarna av trädgården!

 

 

Nu är det dags att göra sig i ordning och sedan ska jag susa ut och feja rent golven och sätta upp de sista prismärkningarna. Bära fram de känsligare vårblommorna, speja efter första fjärilen och första humlan, som båda hälsade på mig redan i förrgår. Och så ett djupt andetag eller två. Sedan är det dags för det bästa fredagsmyset jag vet – det som fylls av växter, doften av jord och möten med likasinnade. Prat om stort och smått i alla dessa olika sorters trädgårdsliv vi lever och många, många härliga skratt.

Välkomna ut i trädgården!