Vikten av ledighet ibland

Så här års är det självklart mycket som cirkulerar kring företaget och butiken och det är väldigt roligt. Men ibland behöver man komma ifrån det och bara hitta på något helt annat. I måndags var det lite av släktträff på min mans sida av familjen. Tillsammans med hans syster hade vi gett föräldrarna med respektive en dag på Kullaberg med lunch på Strand i Arild i julklapp.

 

 

Morgonen började mulen och kall, men under resans gång sprack himlen upp och det blev en frisk och riktigt solig vårdag av det hela lagom till framkomsten. Vi vandrade, klättrade och klängde nerför backar och stenrösen och kom efter lite strapatser till Nimis – detta märkliga bygge av Lars Vilks.

 

 

Promenaden genom vårskogen och den bitvis ganska dramatiska utsikten över Skälderviken var nog den stora behållningen för mig, men Nimis har varit på min mentala lista över platser att besöka ganska länge, så det kändes roligt att kunna ”bocka av” det besöket i alla fall.

 

 

Först hemma igen insåg jag att jag haft en dag som varit ledig på riktigt för första gången på ganska länge. Inget arbete, inget relaterat till varken trädgård eller skola. Inga ärenden eller måste-göras, bara en avslappnad och trevlig dag tillsammans med flera av våra nära och kära.

 

 

Idag förbereder jag för den kommande påskhelgen och kan erkänna att jag inte är särskilt ledsen för det lite tristare vädret. Jag städar hemma, handlar mat och grejar med allt som bör vara i ordning i och ikring butiken när jag håller öppet fem dagar på rad. Samtidigt försöker jag komma ikapp med lite skolarbete som bör vara klart till efter påsklovet. Ledigheten i måndags gav lite ny energi att ta tag i alla de saker som lätt samlas på hög när man försöker sköta två jobb och en familj på samma gång, så det mesta känns lustfyllt och helt okej trots allt.

Väderutsikterna för påsken är inte de bästa, men ni ska se att det nog ändå glimmar till lite grand, någon stund här och där under de kommande dagarna. Och gör det inte det, får vi väl åter igen fokusera om och värdera de små detaljerna i tillvaron…

 

Regndroppar på daggkåpa (Alchemilla mollis) är något av det vackraste jag vet