Sådan är våren

Vaknar till en regntung och dyster lördagsmorgon och får verkligen arbeta med det egna humöret. Prognosen hela veckan har lovat helt okej väder på lördagen och regn på söndagen, så vi har siktat in oss på utearbete en dag, bokföring den andra. Planen för utedagen var att komma igång tidigt, köra till butiken och få resten av köksträdgården på plats. Ett staket ska upp, det finns jord-, bark- och singelhögar som fortfarande måste flyttas och så ska hela resten av utemiljön ”möbleras” och butiken tömmas på vinterförvarade varor så att den kan storstädas. Rabatterna ska rensas och allt singel räfsas och snyggas till… Ja, du hör. Det finns en hel del att stå i inför öppningen om mindre än två veckor. Och så har SMHI prognostiserat helgens väder helt fel!

Nåja, det är bara att försöka rycka upp sig, bita ihop när regnet rinner i nacken och glatt snickra på. Det är inget att be för, som hantverkarmaken hurtigt brukar säga. Han är på det hela taget mycket bättre på att hålla humöret jämnt än undertecknad, så idag försöker jag köra på hans linje. Glada tankar. Vadå dåligt väder?!

Igår körde jag på tur runt stora delar av Skåne för att hämta varor som jag beställde på Formex-mässan i januari. Det blev stopp i Höör, hos Klinta & Co – tillverkarna av de fantastiska massageljusen som varit med mig sedan starten – och även hos en ny leverantör i Svedala och en nygammal utanför Landskrona. Trevliga möten och en bil så proppfull med lådor att jag fick pressa igen dörrarna. När det var klart unnade jag mig ett kort stopp på fantastiska Löddeköpinge plantskola. Jag blir faktiskt på bättre humör nu bara jag tittar på fotona jag tog där!

 

Till och med katterna harmonierar med miljön i plantskolan

 

Det vilar ett nästan magiskt lugn över växthuset

 

Jontes vackra keramik i sin ”hemmamiljö”

 

Lördagens arbete blev en blöt och kall affär och söndagen lär inte bli mycket bättre. Fast nu på morgonen skiner solen i Kristianstad och iskristallerna från gårdagens regn-/snö-/hagelväder glittrar i gräsmattan och på buxbollarna i min trädgård här hemma. Smyger ut och sticker näsan i allt som faktiskt blommar nu för att justera mitt fokus även idag. Det ska bli en bra dag. Det blir det!

 

Om man bara kryper lite nära ser man att massor redan blommar hemma hos mig…