Malmö Garden Show

Det är aldrig ett lätt beslut att stänga butiken en dag, för att jag behöver eller vill vara på andra platser än just där. Men redan innan jag öppnade för säsongen hade jag beslutat mig för att ett besök på Malmö Garden Show måste det bli i år. Har aldrig besökt den tidigare, men har hört så mycket gott från alla möjliga håll.

 

 

Så fort hönsen fått frukost och en stunds konversation, susade jag tillbaka till stan, mötte upp goda grannen J och tog tåget mot Malmö. Morgonen bar på löfte om kanske lite regn, men lagom till vi steg av på Centralen sprack det upp och det blev en solig och härlig dag i min gamla hemstad.

Mölleplatsen i Slottsträdgården var en av skådeplatserna för några vilda, men härliga ungdomssomrar och jag har hittills mest förknippat den med musikfestival och överförfriskade kräftbrända människor. Men jag är äldre nu och ser att det är en ypperlig plats för en trädgårdsmässa också. 🙂

 

 

Vi började i köksträdgårdarna, där John Taylor med flera skapat en inspirerande oas av växtlighet. Så mycket inspiration packat på en yta av ett par, tre normalstora villaträdgårdar! Om du inte har varit där, rekommenderar jag dig att snarast planera in ett besök. Tareq Taylor har lämnat Slottsträdgårdens Café sedan en tid, men av allt att döma jobbar de nya ägarna hårt för att bibehålla den unika charmen på platsen.

 

Sedan bestämde vi oss för att börja med visningsträdgårdarna och de tävlingsbalkonger som mässan gjort sig lite känd för genom åren. Alla var fina och vi fann oss dröja kvar och diskutera dem alla som man skulle gjort med konstverk som inte på en gång avslöjar alla sina lager för betraktaren. Klart flottast, i mitt tycke, var Maria Dremo Sundströms trädgård ”En skön hörna”. Om du inte redan känner till henne, så kan du kika in på hennes Instagramkonto här: @mariapaalmbacken .

 

 

Jag blev också verkligen förtjust i Sofieros trädgård, med en från slottsparken återskapad rhododendronravin i miniatyr. När jag var barn åkte vi till Sofiero under just den period då rhododendronen stod i blom. Kan tänka mig att det var kring Mors dag och att vi gjorde det med mamma och mostrarna, för att uppvakta mormor Zelka och säkert även morfars mor Herta (ja, två av mina hönor har döpts efter dessa mina kvinnliga föregångare – mer om deras trädgårdar i inlägg längre fram). Vackra foton från barndomen som blivit till varma minnen av lycklig barndom inom mig.

 

 

Efter drickapaus vid otroligt charmig liten foodtruck, och smarrig street food-lunch från en annan, var vi redo att tackla trädgårdsmarknaden.

 

 

Ett otroligt utbud av växter och tillbehör av alla de slag senare, raglade vi trötta och nöjda, med huvudena fulla av intryck och i händerna påsar med små fynd vi gjort, mot tåget tillbaka hem. Vilken dag! Tack Malmö för ett fantastiskt evenemang (minst lika bra som Chelsea Flower Show, som jag besökte för tre år sedan och upplevde som härligt men alldeles för stort och stirrigt) och tack goda granne J, för att du ville följa med och förgylla min dag!

Imorgon är jag tillbaka i min lilla trädgårdshandel, platsen för så många av mina egna idéer och inspirerade infall, nu kryddade med alla intryck från en ledig dag, otroligt sugen på att kavla upp ärmarna och starta än det ena, än det andra av alla de projekt som bubblar i mitt inre.

2 tankar på “Malmö Garden Show”

  1. Tack för att du delar med dig av härliga intryck.
    Måste försöka komma dit någon gång.

  2. Roligt att det jag skriver uppskattas. Tack, Nina! Jag hoppas du åker dit – det är ett mycket fint arrangemang.

Kommentarer är stängda.